Στο πλαίσιο της κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης του «Πολιτιστικού Ιδρύματος Παν. Χρ. Χατζηγάκη» πολλές και διαφορετικές δωρεές έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα με μόνο στόχο την στήριξη ποικίλων κοινωνικών ομάδων.

2018

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε με αποστολή , δωρεά του Ιδρύματος Χατζηγάκη σε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια προσχολικής ηλικίας καθώς και είδη χειροτεχνίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του 14ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης.

Στις 6 Αυγούστου 2018, παραδόθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου είδη ρουχισμού και υπόδησης (χειμερινά/καλοκαιρινά για ενήλικες και εφήβους) προς βοήθεια των πυρόπληκτων της περιοχής.

Στις 18 Ιουλίου 2018, προσφέρθηκαν στα πλαίσια στήριξης ως δωρεά, Ιατρικά Μηχανήματα στο Κοινωνικό́ Ιατρείο στο Γουδί́, που λειτουργεί με επικεφαλή τον διακεκριμένο καθηγητή́ καρδιολογίας κ. Νανά Ιωάννη.

Στις 5 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε δωρεά με πλήρη σειρά Οφθαλμολογικών Βιβλίων , Δοκιμίων & Ξενόγλωσσων Επιστημονικών Περιοδικών προς την Ελληνική́ Οφθαλμολογική́ Εταιρεία – Hellenic Society of Ophthalmology.

Στις 22 Ιουνίου 2018, παραδόθηκαν στο 33Ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη από την νέα χρονιά. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου.

Στις 17 Μαΐου 2018, προσφέρθηκαν ως δωρεά στην ΜΚΟ Θεόφιλος σχολικά, ξενόγλωσσα & λογοτεχνικά Βιβλία από το Ίδρυμα , τα οποία παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

Στις 4 Απριλίου 2018, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη ολοκλήρωσε την πασχαλινή του δράση με δωρεά πασχαλινών ειδών. Η δράση είχε στόχο να προσφέρει χαρά και να στηρίξει το έργο της ΜΚΟ Mater Filia στην Κυψέλη που λειτουργεί ως κέντρο για την καθημερινή απασχόληση, εκπαίδευση και φύλαξη βρεφών και νηπίων από οικογένειες μεταναστών. Η δωρεά εμπεριείχε: (1) Σοκολατένιους Λαγούς (2) Πασχαλινά κουλουράκια (3) Κόκκινα Αυγά. Σημαντική ήταν η συμβολή από τα τοπικά αρτοποιία της Κυψέλης: «Αθηνά – Παπαλίτσας Ο.Ε.» και «Φούρνος του Ρεμούνδου»

2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών – ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, πραγματοποίησε δωρεά που κάλυψε πάγιες ανάγκες σε παιδαγωγικό και τεχνολογικό υλικό. Στηρίζει με αυτό το τρόπο το εκπαιδευτικό έργο του 63ου Νηπιαγωγείου και των παιδαγωγών.

2016

Στις 28 Σεμπτεμβρίου του 2016 προσφέρθηκε ολοκληρωμένη σειρά βιβλίων για τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου στο μη-κερδοσκοπικό “ΜΕΡΙΜΝΑ” για το βιβλιοπωλείο του καθιερώμενου Χριστουγεννιάτικου Μπαζαάρ του προσεχή Νοέμβριου.

2015

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 προσφέρθηκαν σε οικογένειες αστυνομικών που έχουν πέσει θύματα του καθήκοντος: (1) Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, (2) δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις απο το Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών,  (4) οικονομική στήριξη στις οικογένειες με παιδιά. 

2014

Τον Ιανουάριο του 2014 δωρήθηκαν στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί” τα αναγνωστικά και η πλήρης σειρά διδακτικών βιβλίων Δημοτικού και Γυμνασίου. 

2012

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ψυχικού στο αμφιθέατρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στις 19 Νοεμβρίου 2012, μοιράστηκαν προϊόντα διατροφής και υγείας καθώς και προσκλήσεις δωρεάν οφθαλμολογικού ελέγχου σε 100 οικογένειες.