Από την έναρξη της δραστηριότητάς του μέχρι σήμερα, το ίδρυμα έχει οργανώσει τις εξής εκδηλώσεις:

Φεβρουάριος 2012 |  Ιδρυτική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής , με παράλληλη ημερίδα η οποία είχε ως θέμα: ” Οι κοινωνικές διαστάσεις της οικονομικής κρίσης”.

Νοέμβριος 2012 |  Ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Ψυχικού στο πλαίσιο της οποίας μοιράστηκαν προϊόντα διατροφής καθώς και προσκλήσεις δωρεάν οφθαλμολογικού ελέγχου σε 200 άπορες οικογένειες.

Οκτώβριος 2013 |  Διεθνές συνέδριο με θέμα: “Υγεία και κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα της κρίσης” στο Λαγονήσι, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον γνωστό καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard Δημήτριο Τριχόπουλο.

Ιανουάριος 2014 |  Δωρεά της πλήρους σειράς διδακτικών βιβλίων Δημοτικού και Γυμνασίου στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί”

Ιούλιος 2014 |  Θέσπιση υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες του νομού Τρικάλων, από πολύτεκνες οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Τα Τρίκαλα είναι η γενέτειρα της οικογένειας Χατζηγάκη.

Δεκέμβριος 2015 |  Προσφέρθηκαν σε οικογένειες αστυνομικών που έχουν πέσει θύματα του καθήκοντος: (1) Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, (2) δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις απο το Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών, (3) υποτροφίες από το Αμερικάνικο Κολλέγιο – DEREE College και (4) οικονομική στήριξη στις οικογένειες με παιδιά. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οκτωμβρίου 2017 |  Ολοκληρώθηκε σε εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια προσχολικής ηλικίας καθώς και εποπτικό υλικό και τεχνολιγικά μέσα σε συνεργασία με τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών στο 63ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.

Απρίλιος 2018 |  Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη ολοκλήρωσε την πασχαλινή του δράση με δωρεά πασχαλινών ειδών. Η δράση είχε στόχο να προσφέρει χαρά και να στηρίξει το έργο της ΜΚΟ Mater Filia στην Κυψέλη που λειτουργεί ως κέντρο για την καθημερινή απασχόληση, εκπαίδευση και φύλαξη βρεφών και νηπίων από οικογένειες μεταναστών. Η δωρεά εμπεριείχε: (1) Σοκολατένιους Λαγούς (2) Πασχαλινά κουλουράκια (3) Κόκκινα Αυγά. Σημαντική ήταν η συμβολή από τα τοπικά αρτοποιία της Κυψέλης: «Αθηνά – Παπαλίτσας Ο.Ε.» και «Φούρνος του Ρεμούνδου»

Μαΐος 2018 |  Προσφέρθηκαν ως δωρεά στην ΜΚΟ Θεόφιλος σχολικά, ξενόγλωσσα & λογοτεχνικά Βιβλία από το Ίδρυμα , τα οποία παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

 Ιούνιος 2018 |  Παραδόθηκαν στο 33Ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη από την νέα χρονιά. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου.

Ιούλιος 2018 |  Πραγματοποιήθηκε δωρεά με πλήρη σειρά Οφθαλμολογικών Βιβλίων , Δοκιμίων & Ξενόγλωσσων Επιστημονικών Περιοδικών προς την Ελληνική́ Οφθαλμολογική́ Εταιρεία – Hellenic Society of Ophthalmology.

Ιούλιος 2018 |  Προσφέρθηκαν στα πλαίσια στήριξης ως δωρεά, Ιατρικά Μηχανήματα στο Κοινωνικό́ Ιατρείο στο Γουδί́, που λειτουργεί με επικεφαλή τον διακεκριμένο καθηγητή́ καρδιολογίας κ. Νανά Ιωάννη.

Αύγουστος 2018 |  Παραδόθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου είδη ρουχισμού και υπόδησης (χειμερινά/καλοκαιρινά για ενήλικες και εφήβους) προς βοήθεια των πυρόπληκτων της περιοχής.