Η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη Επισκέφθηκε τoν Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών “Η Φοίβη” μετά από δωρεά του Ιδρύματος Χατζηγάκη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11 | ΟΗΕ), το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχώρησε σε δωρεά ειδών γυναικείας χειμερινής ένδυσης και υπόδησης για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών “Η Φοίβη”.

Η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Χατζηγάκη πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπεύθυνη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών “Η Φοίβη” κα. Κλαίρη Δανιηλίδου για να γνωρίσει το έργο του σωματείου και να ξεναγηθεί στη δομή φιλοξενίας που λειτουργεί εδώ και 54 χρόνια. Σκοπός της συνάντησης, είναι να υπογραμμιστεί ο ουσιαστικός ρόλος και το πολύτιμο έργο του ξενώνα ως προς την αντιμετώπιση ενός βαθιά υποτιμημένου κοινωνικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση, η κα. Κλαίρη Δανιηλίδου, η οποία επί 21 συναπτά έτη κατευθύνει το έργο του ξενώνα παρουσίασε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών στην Ελλάδα και σκιαγράφησε τις προσπάθειες που γίνονται από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών “Η Φοίβη” ως προς τη παροχή φροντίδας, στέγης και προστασίας σε γυναίκες και τα παιδιά τους. Η Γ.Γ. Ελισάβετ Χατζηγάκη, ξεναγήθηκε στη στέγη φιλοξενίας και συνομίλησε με γυναίκες και κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί, σήμερα είναι 8 γυναίκες και παιδιά. Ο ξενώνας συμβάλλει στη καθημερινή εξέλιξη και ισορροπημένη πορεία των γυναικών για ένα νέο ξεκίνημα και την ομαλή επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Στη στέγη φιλοξενούνται 10 με 15 άτομα το πολύ, με τα παιδιά τους. Δέχονται γυναίκες ανεξαρτήτου εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, και συνοδευόμενες από παιδιά.

Η Γ.Γ. Ελισάβετ Χατζηγάκη ανέφερε σχετικά: «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ζήτημα μίας ημέρας. Αποτελεί χρόνιο πρόβλημα και στην Ελλάδα τείνουμε εύκολα να το αποσιωπούμε. Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές της Ε.Ε, μία στις τέσσερις Ελληνίδες άνω των 15 ετών έχει βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της, ενώ το 21,3% των Ελληνίδων καταδεικνύει ότι βιώνουν περιστατικά σωματικής ή σεξουαλικής βίας αλλά δεν το αναφέρουν. Η σημερινή επίσκεψη στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών “Η Φοίβη” αποτελεί απτή απόδειξη ότι υπάρχουν πολλές ιστορίες γυναικών και κοριτσιών που έχουν βιώσει περιστατικά βίας και κρίνεται απαραίτητο να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην εύρεση αποτελεσματικότερων μηχανισμών στήριξης ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να αποκτούν δυνατές φωνές απέναντι σε πράξεις οποιασδήποτε μορφής βίας.»

Το επίσημο Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ.