Το Ίδρυμα Χατζηγάκη συναντά την Πέγκυ Λούτου και γνωρίζει λίγο καλύτερα το έργο του TAGMA21.

Συμπερίληψη και Κοινωνική Ένταξη — έννοιες που κυριαρχούν στην αποστολή και τα προγράμματα του Ιδρύματος Χατζηγάκη. To TAGMA21, ένα αυτόνομο παγκόσμιο μουσείο τεχνών για άτομα με Τρισωμία 21 ή διαφορετικά, άτομα με Σύνδρομο Down, που προάγει την ίση και δίκαιη κοινωνική ένταξη μέσω της εργασίας και μέσα από την Τέχνη, την Τεχνολογία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες.

Μέσα από καλλιτεχνικά projects, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες απασχολούνται δημιουργικά, παρέχουν εργασία και αμοίβονται γι’αυτήν με ίσους όρους, γιατί “Όλοι είμαστε ίσοι” όπως μας είπε ο Γιάννης Στρατηγόπουλος, ένας εκ των τεσσάρων δημιουργών.

Φέτος, δημιούργησαν ένα υπέροχο γούρι, με μεράκι, έμπνευση και πολύ ενθουσιασμό υπό την επιμέλεια του εξαιρετικού καλλιτέχνη Αλέξανδρο Μαγκανιώτη.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με το TAGMA21 και υποστηρίζοντας το όραμα της ιδρύτριας κυρίας Πέγκυ Λούτου, θα προσφέρει το γούρι ως συμβολικό δώρο στις επικείμενες Χριστουγεννιάτικες δράσεις για το 2022 σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων σχολείων σε ορεινά χωριά της Θεσσαλίας.

Γνωρίσαμε όλους τους υπέροχους δημιουργούς — την Στέλλα, την Χάνα και τον Γιώργο και μας μίλησαν για τις προετοιμασίες των δώρων με τα δικά τους γούρια λίγο πριν τα Χριστούγεννα που θα φθάσουν σε πολλούς ακόμη παραλήπτες.