Στα Εγκαίνια των Εκ. Προγραμμάτων Σύγχρονης Τέχνης στη Λέσβο


ΛΕΣΒΟΣ | 07.08.20
: Το Ίδρυμα Χατζηγάκη oλοκλήρωσε χρηματική δωρεά στη μη-κερδοσκοπική καλλιτεχνική πλατφόρμα K-Gold Temporary Gallery για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στη Λέσβο.

Η Γ.Γ. Ελισάβετ Χατζηγάκη και ο Ταμίας του Ιδρύματος Μιχαήλ Χατζηγάκης παρευρέθησαν στην επίσημη έναρξη της έκθεσης σύγχρονης τέχνης “Sleeping with a Tiger” καθως παρακολούθησαν και την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στο εργαστήρι τέχνης τα παιδιά έμαθαν για την απεικόνιση των ζώων διαχρονικά στη τέχνη και ζωγράφισαν. Κατόπιν, ακολούθησε δραστηριότητα χορού όπου τα παιδιά κλήθηκαν να χορέψουν μιμούμενα διάφορα ζώα, ανακαλύπτοντας έτσι τη σημαντική σχέση, σύνδεση και κοινά στοιχεία που υπάρχουν μεταξύ ανθρώπων με ζώων μέσα από την κίνηση.

Η ενίσχυση του πολιτισμού και της διαδραστικής εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες όπως αυτή του νησιού της Λέσβου, λαμβάνει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση μίας σύγχρονης και αισιόδοξης πραγματικότητας, εμπλουτισμένης με εκπαιδευτικές εμπειρίες που διευρύνουν τους ορίζοντες μικρών και μεγάλων.

Δείτε το επίσημο Δελτίο Τύπου εδώ