ΛΑΓΟΝΗΣΙ – «Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια στην Ελλάδα της Κρίσης» ήταν το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Παν. Χρ. Χατζηγάκη» στο Λαγονήσι.

Μια πλειάδα ειδικών γιατρών, Ελλήνων και ξένων, συζήτησαν τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην υγεία των ενηλίκων αλλά και στην ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών. Επίσης, διετύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών εκ μέρους της Πολιτείας και των φορέων της υγείας.

Ειδικότερα, βασικά θέματα του Συνεδρίου ήταν και: (1) Oι ανησυχητικές επιπτώσεις του ψυχοκοινωνικού στρες, (2) Oι κίνδυνοι από λοιμώδη νοσήματα που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης. Στο πλαίσιο του συνεδρίου απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον γνωστό καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard κ. Δημήτρη Τριχόπουλο, ο οποίος μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισης των ενδημικών νόσων.

Μεγάλος χορηγός, ήταν η οικογένεια Μαντωνανάκη που φιλοξένησε το διήμερο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος στο Grand Resort Lagonissi.