Το Ίδρυμα Χατζηγάκη Στηρίζει το Έργο της ΑΡΣΙΣ

ΑΘΗΝΑ | 01.09.2021: Το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχώρησε σε σημαντική δωρεά επίπλων με σκοπό τη στήριξη του πολύπλευρου έργου της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ» για τους αιτούντες άσυλο (γυναίκες και τα ασυνόδευτα ανήλικα).  Τα έπιπλα παραδόθηκαν στο Κέντρο μη-τυπικής εκπαίδευσης της ΑΡΣΙΣ (KEDU) στην Κω, σε προστατευόμενο διαμέρισμα του ξενώνα της Εστίας Προσφύγων και Οικογενειών στην Καλλιθέα, σε ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων στο Μεταξουργείο και στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων στην Κυψέλη (ΚΥΝ).

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη επιθυμεί μέσα από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης να υπογραμμίσει ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με σκοπό τη ποιοτική, ασφαλή διαβίωση και εκπαίδευση αποκτούν μεγάλη βαρύτητα και συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να ανοικοδομήσουν τη ζωή τους οι αιτούντες άσυλο, γυναίκες και ασυνόδευτα ανήλικα. Η Γ.Γ. Ελισάβετ Χατζηγάκη, ο Ταμίας Μιχαήλ Χατζηγάκης και το Μέλος του Δ.Σ. Αργυρώ Πιμπλή-Χατζηγάκη συντόνισαν τη δωρεά.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε μετά από την ευγενική προσφορά του κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη εις μνήμην των Ρήγα και Βιολέτας Κωνσταντινίδη. Ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των επίπλων όπως βιβλιοθήκες, κρεβάτια, καναπέδες, ντουλάπες, ξύλινα γραφεία, κομοδίνα, φωτιστικά, ηλεκτρικός/ ηλεκτρονικός εξοπλισμός από τον Υπεύθυνο Πυλώνα Φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, κύριο Δημήτριο Μαριόλη, ο οποίος συνάντησε τη Γ.Γ. Ελισάβετ Χατζηγάκη στα γραφεία του Ιδρύματος μετά την ολοκλήρωση της δωρεάς.

 

Δείτε το επίσημο Δελτίο Τύπου εδώ