Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο Καστελλόριζο

Δίπλα στους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς με Δωρεά στο Ακριτικό Νησί

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ | 29.10.20: Στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεών για το 2020 το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχώρησε σε δωρεά μετά από αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης στο ακριτικό νησί του Καστελλόριζου, καθώς χρόνιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και γραφική ύλη παρεμποδίζουν την αξιόλογη προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών για ποιοτική εκπαίδευση.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη επιθυμεί μέσα από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης να υπογραμμίσει για ακόμα μία φορά την αμετακίνητη θέση του: στέκεται αρωγός, πάντα δίπλα στις ανάγκες των μαθητών, πάντα στηρίζοντας πρωτοβουλίες με στόχο τη ποιοτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί στη μόρφωση, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, τόπου διαμονής, είναι αυτονόητο. Η Γ.Γ. του Δ.Σ. Ελισάβετ Χατζηγάκη και ο Ταμίας Μιχαήλ Χατζηγάκης και συντόνισαν τη δωρεά.

Η κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Η κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Η προσφορά μας στο σχολείο του Καστελλόριζου έρχεται ως συντονισμένη κίνηση, εν μέσω μίας γενικευμένης αβεβαιότητας, στηρίζουμε την εκπαίδευση σε ακριτικά νησιά όπου οι δυσκολίες είναι τεράστιες και κάθε χρονιά γιγαντώνονται. Ελπίζουμε η δωρεά αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για μία πιο ισορροπημένη σχολική καθημερινότητα. Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές!»

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική συμβολή της εταιρείας CEMELI Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη και της ιδρύτριας Χριστίνας Mahjouri-Οικονόμου. Ολοκληρώθηκε με την επίσημη παραλαβή εξοπλισμού όπως θερμαντικά σώματα, πολυμηχάνημα-εκτυπωτή και αναλώσιμων υλικών από την εκπαιδευτικό και εν ενεργεία προϊστάμενη του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης, κυρία Δόμνα Κουγιουμτζή.

Δείτε το επίσημο Δελτίο Τύπου εδώ