Το Ίδρυμα Χατζηγάκη γιόρτασε με τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων τον ερχομό των Χριστουγέννων σε ειδική Γιορτή για το Βιβλίο

 

Σε εορταστικό κλίμα η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη Ελισάβετ Χατζηγάκη, με μέλη του Ιδρύματος, τον Μιχαήλ Χατζηγάκη καθώς και μέλη της οικογένειας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις  19 Δεκεμβρίου στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,  κατά τη διάρκεια της οποίας διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και μοίρασαν δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η  επίσκεψη αυτή έρχεται ως συνέχεια της στήριξης του ιδρύματος προς τους μαθητές του 33ου  Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, οι οποίοι από τις 22 Ιουνίου 2018  έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από καινούρια λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία το Ίδρυμα Χατζηγάκη πρόσφερε στη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη με σκοπό να ενισχύσει την επιθυμία των μαθητών να γνωρίσουν τον έντεχνο λόγο. Για τη δωρεά του 2018, καθοριστική ήταν η συμβολή της ΜΚΟ Library4all και καλής φίλης του Ιδρύματος, της κ. Ελένης Γερουλάνου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Stay Connected που υλοποιείται από το Ίδρυμα Χατζηγάκη και στους βασικούς πυλώνες ανήκει και η διατήρηση  γέφυρας επικοινωνίας με άτομα, οργανώσεις  και φορείς, που έχουν ωφεληθεί με οποιαδήποτε τρόπο μέσα από δράσεις του Ιδρύματος. Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το οποίο πως έχει έδρα τη γενέτειρα της οικογένειας Χατζηγάκη τα Τρίκαλα, Θεσσαλίας αποτελεί έναν από αυτούς.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε και ως φόρος τιμής στον Ιδρυτή και συγγραφέα Παναγιώτη Χατζηγάκη, ο οποίος έτρεφε μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία και το βιβλίο και συχνά, συνήθιζε να τονίζει ότι η επαφή με το βιβλίο πρέπει να ξεκινά σε νεαρή ηλικία. Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης για το βιβλίο, η  Γ.Γ. κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη διάβασε κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες με κυριότερο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Κατά την επίσκεψη, η Γ.Γ. Ελισάβετ Χατζηγάκη μοίρασε σε κάθε μαθητή/ μαθήτρια χριστουγεννιάτικα δώρα ενώ ανέφερε σχετικά: «Τα σωστά θεμέλια για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών ξεκινούν από μία μεγάλη και πλούσια βιβλιοθήκη. Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων αποκτά βήμα-βήμα τη δική του. Εμείς είμαστε εδώ σήμερα, όπως πάντα, αρωγοί σε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης με ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους. Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.»