Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δώδεκα γυναίκες έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας Newsbomb.gr. Ανάμεσά τους και η Γενική Γραμματέας & Σύμβουλος Επικοινωνίας του κοινωφελούς Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, η οποία σημειώνει:

«Νιώθω περήφανη που είμαι μέλος μίας νέας γενιάς γυναικών που επιδεικνύει δύναμη, ενσυναίσθηση, παρακινεί και παρακινείται. Ζει στο σήμερα αλλά παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Αδιαμφισβήτητα, υπάρχουν αντιξοότητες σε μία κοινωνία όπως η δική μας που μαστίζεται διαχρονικά από βαθιά ριζωμένα κοινωνικά στερεότυπα, να κάνει στροφή έστω και σε μερικά από τα ζητήματα με τα οποία ασχολούμαι ως στέλεχος του κοινωφελούς Ιδρύματος Χατζηγάκη (ενδεικτικά: ποιοτική και πολύπλευρη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και ιδίως για τα κορίτσια, ισότητα στις ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων, εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) και ξέρω ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί εν μία νυκτί. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι μικρά και συντονισμένα βήματα μπορούν να μας οδηγήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές. Αυτές τις ημέρες, ιδιαίτερα, όμως η σκέψη μου είναι με όλες τις γυναίκες (μητέρες, εθελόντριες, μαθήτριες, δημοσιογράφους, γιατρούς) που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην Ουκρανία και μάχονται για την ελευθερία».

Bio | Η Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη είναι Γενική Γραμματέας & Σύμβουλος Επικοινωνίας του κοινωφελούς Ιδρύματος Χατζηγάκη. Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής/ εταιρικής επικοινωνίας, στα 10 χρόνια δράσης του Ιδρύματος έχει συντονίσει προγράμματα δωρεών σε δεκάδες οργανισμούς, κοινωνικές δομές και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στην παιδεία και στην αλληλεγγύη προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

πηγή: newsbomb.gr