Το Ίδρυμα Χατζηγάκη διοργάνωσε μία ημέρα αφιερωμένη στην:

  • Eνδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης
  • Eυαισθητοποίηση γύρω από τον πλούτο της φύσης
  • Eνίσχυση της ωφέλιμης διάδρασης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ομάδων ατόμων που έχουν ένα κοινό: την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση.

Η ημέρα ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) όπου μάθαμε για τα σπάνια βότανα και τα αρωματικά φυτά της Ελλάδος. Στην συνέχεια, χωριστήκαμε σε ομάδες για την περιβαλλοντική δράση στον Βοτανικό Κήπο του ΙΓΕ. Μαθητές και μαθήτριες από το Τέξας, βρήκαν το “ζευγάρι” τους από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες από τους φορείς ΕΣΤΙΑ – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία και TAGMA21.

Δημιουργήθηκαν όμορφοι δεσμοί μέσα από την ομαδικότητα και την συνεργασία, που κατέρριψαν κάθε άλλο “εμπόδιο”, όπως η διαφορετική γλώσσα. Στην συνέχεια, όλοι μαζί δημιουργήσαμε μία νέα πράσινη γωνιά στο ΙΓΕ. Ακολούθησε γευστική δοκιμή τσαγιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος με την υποστήριξη των Φίλων του Δάσους Συγγρού με την υποστήριξη των Φίλων Δάσους Συγγρού.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν πάνω από 70 άτομα, μαθητές-τριες, φοιτητές-τριες από την Αμερική γνωρίστηκαν, συνεργάστηκαν, φύτεψαν με άτομα με νοητική υστέρηση από τον φορέα ΕΣΤΙΑ – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία και με άτομα με Σύνδρομο Down από τον φορέα TAGMA21.

Από την ημέρα εκείνη θα θυμόμαστε πάντα ότι μέσα από την ευγενή συνεργασία και την συλλογική προσφορά μ’έναν κοινό στόχο να μάθουμε για τον πλούτο της φύσης και να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι συνδέονται βαθιά και ουσιαστικά και αποτελούν πυρήνα δύναμης, ισότητας και συμπερίληψης.

Σε σύμπραξη με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και την Inspired Voyager Athens.

Για το αναλυτικό Δελτίο Τύπου εδώ