Με χαρά ανακοινώνουμε ότι υποστηρικτής στο πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον είναι η Medtronic Hellas S.A.

Ο 2ος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί σε περισσότερα δυσπρόσιτα και ακριτικά σημεία στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα με αφοσίωση στους κεντρικούς άξονες: Διαβάζω | Μαθαίνω | Δρω.

Η βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι στο επίκεντρο της αποστολή μας, με στόχο να παρέχουμε δυνατά ερεθίσματα και πρακτικά εργαλεία στα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν και μετέπειτα να γίνουν μέρος της επίλυσης σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων με αγάπη και σεβασμό για τον τόπο τους.

Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον — 

Ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, περιλαμβάνει πολλές και δημιουργικές δράσεις στο πεδίο στους άξονες: Διαβάζω — Μαθαίνω — Δρω. Απευθύνεται σε νεαρούς μαθητές και νεαρές μαθήτριες προσχολικής-σχολικής ηλικίας. Υλοποιείται σε σχολικές κοινότητες που βρίσκονται, κυρίως, μακριά από τα αστικά κέντρα. Παράλληλα με τις δράσεις διενεργούνται δωρεές όπως ο εμπλουτισμός βιβλιοθηκών με την υποστήριξη των εκδόσεων Διόπτρα ανάλογα με τις ανάγκες σε κάθε σχολική μονάδα. Το Πρόγραμμα υποστηρίζουν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ).

Σε λίγο καιρό, ανακοινώνονται οι περιοχές δράσης του 2ου Κύκλου που ξεκινά με την νέα σχολική χρονιά 2024.

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.