Η Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη και το Mέλος, Αργυρώ Πιμπλη-Χατζηγάκη έδωσαν το παρών στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου του οργανισμού: «Αγκαλιάζοντας τον Ελληνισμό, ένα μουσικό ταξίδι από το Παρελθόν στο Μέλλον».

Η Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην «βαρύτητα που ενέχουν οι στρατηγικές συμπράξεις φορέων που εκτός από την ιστορική τους κληρονομιά, υπηρετούν κοινές αξίες και μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για την διεύρυνση έργων και προγραμμάτων με βιώσιμο και σοβαρό κοινωνικό αποτύπωμα» που συνδέουν όλες και όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται με την προσφορά.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος υποδέχθηκαν ο Κυβερνήτης της AHEPA Hellas, κ. Χρήστος Καραπιπέρης και ο Ύπατος Κυβερνήτης της AHEPA Ευρώπης, κ. Βασίλης Πετκίδης.

Ακολούθησε Επίσημο Δείπνο, τα έσοδα του οποίου προορίζονται για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο του 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της AHEPA Hellas.

Εκεί, συναντήθηκαν με πληθώρα εκπροσώπων από τα παραρτήματα της AHEPA Hellas Β. Ελλάδας καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, τον  Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κώστα Γιουτίκα καθώς και με τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνο Πολυκάρπου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εμβληματικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO «Ροτόντα» και το Επίσημο Δείπνο στο Ξενοδοχείο Hyatt.