Με αφορμή τo Refugee Week Greece 2024 (17-23 Ιουνίου) με 15 συμμετέχοντες/ χουσες από το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης» του Solidarity Now που λειτουργεί στο πλαίσιο του HELIOS Project διοργανώθηκε «Ημέρα Ποίησης» σε 4 γλώσσες (Αραβικά, Ουκρανικά, Τούρκικα, Ελληνικά). Πρώτα, διαβάσαμε Γιάννη Ρίτσο, έπειτα όλες και όλοι διάλεξαν ένα αγαπημένο τους ποίημα, το μετέφρασαν από την μητρική τους γλώσσα στα Ελληνικά και μας το παρουσίασαν.

Νέα Πρωτοβουλία | Βιβλία, για Όλους

Η πρωτοβουλία έρχεται ως επακόλουθο δωρεάς βιβλίων μέσα από την εκστρατεία του Ιδρύματος «Βιβλιά, για Όλους» με σκοπό την δημιουργία δανειστικής πολύγλωσσης βιβλιοθήκης στο Κέντρο. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των Εκδόσεων Ι. Σιδέρης και Μεταίχμιο.

Ύψιστο δείγμα πολιτισμού αποτελεί για εμάς ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Μέσα από ένα ποίημα, ένα βιβλίο, γινόμαστε «ένα». Χτίζουμε ή/και διευρύνουμε διαπολιτισμικές γέφυρες ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε την ισότιμη πρόσβαση στην γνώση με στόχο να αποτελέσει μοχλό ομαλής κοινωνικής ένταξης.

Ευχαριστούμε πολύ για την ζεστή υποδοχή το προσωπικό, τους/ τις εκπαιδευτικούς και για τις όμορφες επιλογές ποιημάτων όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές.