Η ΓΓ του Ιδρύαματος, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη παραχώρησε συνέντευξη στο CNN Greece.
Μιλώντας για το Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον και τον επερχόμενο 2ο Κύκλο, παρουσίασε τους άμεσους στόχους πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε το πρόγραμμα.

Ενδυνάμωση της βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η εισαγωγή σε περιβαλλοντικά προβλήματα, συνδέοντας το βίωμα με την θεωρία. Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και παράπλευρες δραστηριότητες.

Ένταξη της βιωματικής περιβαλλοντικής δράσης στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής εμπειρίας των μαθητών-τριών. Δράσεις εκτός τάξης για την άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, όπως φύτευση σχολικών κήπων κ.α.

Δημιουργία ρεαλιστικής σύνδεσης των παιδιών με περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και τις πιθανές λύσεις. Ένα δυνατό ερέθισμα συνδέεται άρρηκτα με ένα δυνατό βίωμα και ιδιαίτερα σε «εύπλαστες» ηλικίες (4-12 ετών).

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Το Πρόγραμμα αποτελεί για εμάς ορόσημο δράσης αλλά και οδηγός για τα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιούμε. Eίμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την ίδια ενέργεια και πάθος να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα με σκοπό η περιβαλλοντική-κοινωνική αλλαγή για την οποία όλοι μιλάμε, να καταστεί ρεαλιστική από τα «άκρα» έως τα «κέντρα» ξεκινώντας από την νέα γενιά».

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία CNN Greece. Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.