Πριν από λίγες ημέρες, το Ίδρυμα Χατζηγάκη συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 4oυ Pelion Gastronomy Festival με θέμα: “Διατηρώντας την Αυθεντικότητα ενός Τόπου μέσω του Υπεύθυνου Τουρισμού” σε συνδιοργάνωση των Αγρόκτημα Καραΐσκου και AMKE Eudaimonia Tourism | Zorba Book.

Η Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη βρέθηκε στο Πήλιο μαζί με την ομάδα του Ιδρύματος και μίλησε για την βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση ως καίριο εργαλείο σμίλευσης μίας γενιάς με σοβαρό αίσθημα ευθύνης και σύνδεσης με τον τόπο, προαγωγής του πολιτισμού και βιώσιμων πρακτικών σε οποιονδήποτε τομέα είτε αυτός είναι η γαστρονομία είτε ο τουρισμός.

Ακολούθησαν μία σειρά από βιωματικά εργαστήρια με την συμμετοχή αξιόλογων επαγγελματιών από διαφορετικούς τομείς όπως τους: Πάνο Παπαδόπουλο, γεωπόνο και συνιδρυτή από το Open Farm, την Σοφία Τριάντου, βοτανολόγο, την Χριστιάννα Βαρδάκου, σχεδιάστρια βιώσιμων-οικολογικών ενδυμάτων, Αγγελική Βογδάνου, από το Estia Pelion μεταξύ άλλων.

Τo Αγρόκτημα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, συνδυάζει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο οποίο καλλιεργούνται με τον πατροπαράδοτο τρόπο παραγωγικά φυτά της πηλιορείτικης γης, αλλά και διαβιούν διάφορα οικόσιτα ζώα, με την παράλληλη ανάπτυξη χώρων για την φιλοξενία επισκεπτών. Ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά όλες και όλοι μας πόσο σημαντικό τελικά είναι το βίωμα πριν μία μεγάλη αλλαγή.