Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (03/06-11/06) #EUGreenWeek ολοκληρώθηκε και εμείς μοιραζόμαστε κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο στήριξης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και της Ευρωπαϊκής καμπάνιας για τους καθαρισμούς ακτών #EUBeachCleanup 2023, με έμφαση στην συνολική προσπάθεια του Ιδρύματος με σκοπό την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στην Ηρακλειά (05/06-06/06) | πραγματοποιήθηκαν δράσεις Καθαρισμού Ακτής και Φύτευσης με την συμμετοχή των 6 μαθητών-μαθητριών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στην Σχοινούσα (06/06-07/06) | πραγματοποιήθηκαν προβολές επιμορφωτικών ταινιών με θεματικές που αφορούν την μόλυνση των υδάτων, την απειλή της θαλάσσιας ζωής από τα πλαστικά απορρίμματα, την κλιματική αλλαγή κ.α και δράση Φύτευσης με την συμμετοχή των 20 μαθητών-μαθητριών.

Στην Δονούσα (07/06 – 08/06) | πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δράσεις εικαστικών για με θέμα την μόλυνση των ωκεανών και δράση Φύτευσης των 8 μαθητών-μαθητριών.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη μέσα από το Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον υποστηρίζει τις προσπάθειες διεύρυνσης του διαλόγου με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιωματικής εκπαίδευσης των παιδιών προσχολικής ηλικίας για την καταπολέμηση του περιβαλλοντικού αναλφαβητισμού.