Το Ίδρυμα Χατζηγάκη και η We4All ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία σειρά από δράσεις με κέντρο τη παιδεία και το περιβάλλον

 

ΤΡΙΚΑΛΑ | 05-07.05.2022: Η ΜΚΟ We4All σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη πραγματοποίησαν μία σειρά δράσεων με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας ότι παιδεία και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με έμφαση στον άξονα της παιδείας, μέσα από τη συνεργασία του με την ΜΚΟ We4All επιθυμεί να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που φέρει η σφαιρική εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη βιωματική δράση με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Έχοντας αναπτύξει μια πολύπλευρη περιβαλλοντική δραστηριότητα, η ΜΚΟ We4All σχεδίασε και συντόνισε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών παιχνιδιών για τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίες έλαβαν χώρα στο 4ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων κατά το διήμερο 5-6 Μαΐου. Κατά την επίσκεψή τους στα σχολεία, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη και της We4All συνομίλησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η Γ.Γ. του Ιδρύματος, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, διάβασε στους μαθητές και τις μαθήτριες το βιβλίο «Οι Εποχές & Το Κλίμα».

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Χατζηγάκη ολοκλήρωσε συμβολική δωρεά βιβλίων για το περιβάλλον. Σημαντική ήταν η συμβολή του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης Παιδεία» για την υλοποίηση της δωρεάς.

Οι δράσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 7 Μαΐου με εθελοντική δενδροφύτευση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των 1ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων και του 4ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων, το ΚΔΑΠ «Με Αγάπη» και δεκάδες ακόμα πολίτες. Όλες οι πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την ενεργό παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

* Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την δράση ΕΔΩ