Στον 2ο σταθμό του Προγράμματος Παιδεία & Περιβάλλον. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρωτοβουλίες μας στο νησί – μία σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δωρεές πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Λειψών.

Στον “Κύκλο Ανάγνωσης” διαβάσαμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα καινούργια βιβλία, στην εκπαιδευτική δραστηριότητα “Πράσινα Χριστούγεννα” οι μαθητές και οι μαθήτριες κατασκεύασαν και παρουσίασαν ευφάνταστα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με υλικά που θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων, μαθαίνοντας έτσι για την αξία της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των υλικών.

Η ΓΓ Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη μαζί με την ομάδα του Ιδρύματος βρέθηκε στο νησί και οι δράσεις κορυφώθηκαν με περιβαλλοντική δράση για τη δημιουργία “Κήπου Αρωματικών Φυτών” με φυτά χαμηλής βλάστησης στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά έμαθαν να φυτεύουν και να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά είδη αρωματικών φυτών καθώς και τις ανάγκες τους για τη μετέπειτα φροντίδα τους.

Το πρόγραμμα «Παιδεία & Περιβάλλον» υποστηρίζουν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι εκδόσεις Διόπτρα με προσφορά βιβλίων προσχολικής ηλικίας για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ίσης και ελεύθερης πρόσβασης σε διαφορετικά βιβλία και η Πλαίσιο Computers με ουσιαστική συνεισφορά σε τεχνολογικό εξοπλισμό για την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των παιδιών.

Το πρόγραμμα «Παιδεία & Περιβάλλον» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά ακριτικά νησιά για το 2022-23.

Ο επόμενος σταθμός του προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα #StayTuned