Ετήσια Προγράμματα Δωρεών |

1. Πακέτα Αγάπης (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.α.)

 Εστιάζουν σε ευάλωτες οικογένειες (με οικονομικό-κοινωνικό κριτήριο, τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές)

 

2. Μαζί για το Σχολείο (εκπαιδευτικός, τεχνολογικός, αθλητικός εξπλισμός κ.α.)

Εστιάζουν σε σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, κυρίως σε δυσπρόσιτες-ακριτικές περιοχές

 

3. Δωρεές σε Μη-κερδοσκοπικούς Οργανισμούς & Κοινωφελείς Φορείς

Εστιάζουν σε ωφελούμενες ομάδες (γυναίκες & έμφυλη βία, πληθυσμός στην αστεγία, πρόσφυγες-ασυνόδευτα ανήλικα, παιδιά με αναπηρίες κ.α.)

 

Από τις 19 έως τις 20 Δεκεμβρίου, μια σειρά δράσεων πραγματοποιήθηκαν για τα Χριστούγεννα με δωρεές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, παιχνίδια, βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό για τη στήριξη δυσπρόσιτων ορεινών σχολείων στο Ξυλοπάροικο, στο Γοργοργύρι και στο Ανθηρό. Οι πρωτοβουλίες είχαν ως στόχο τη στήριξη δυσπρόσιτων ορεινών μονοθέσιων σχολείων με πολλαπλές δωρεές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, παιχνίδια, βιβλία για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών. Μέλη του Δ.Σ., η Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη και ο Ταμίας Μιχαήλ Σ. Χατζηγάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της ομάδας εθελοντών του Ιδρύματος, Φίλιππο Ψαλιδόπουλο, επισκέφθηκαν τα σχολεία, διάβασαν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έδωσαν συμβολικά δώρα και έκαναν χειροτεχνίες με τα παιδιά.

Από τις 4 έως τις 5 Δεκεμβρίου, η ΓΓ Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη μαζί με την ομάδα του Ιδρύματος βρέθηκε στους Λειψούς, τον 2ο σταθμό του Προγράμματος Παιδεία & Περιβάλλον. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρωτοβουλίες μας στο νησί – μία σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δωρεές σε βιβλία, τεχνολογικό εξοπλισμό και φυτά πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Λειψών.

Από τις 28 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Παιδεία & Περιβάλλον και των δράσεων μας στο Καστελλόριζο, με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Coco-Mat, The Tribe in Action, EF93, το Ίδρυμα Χατζηγάκη ολοκλήρωσε δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεγίστης, με την πολύτιμη στήριξη των εκδόσεων Διόπτρα.

Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος Παιδεία & Περιβάλλον με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα σε συνεργασία με την We4All, το Ίδρυμα Χατζηγάκη ολοκλήρωσε συμβολική δωρεά βιβλίων για το περιβάλλον προς μαθητές και μαθήτριες των  4ου Νηπιαγωγείου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, με υποστηρικτή τις εκδόσεις Μάλλιαρης Παιδεία.

Στις 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Θεόφιλος» με στόχο την παράδοση πασχαλινής δωρεάς με αποδέκτες 30 πολύτεκνες οικογένειες.

Τη 1η Σεπτεμβρίου 2021 παραδόθηκε μεγάλη δωρεά επίπλων με σκοπό τη στήριξη του πολύπλευρου έργου της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ» για τους αιτούντες άσυλο (γυναίκες και τα ασυνόδευτα ανήλικα). Τα έπιπλα παραδόθηκαν σε Κω, Καλλιθέα, Μεταξουργείο και Κυψέλη. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε εις μνήμην των Ρήγα και Βιολέτας Κωνσταντινίδη.

Στις 19 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε δωρεά επίπλων για τη στελέχωση των Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Εστία, του Δήμου Αθηναίων.

Tη 1η Aπριλίου 2021 παραδόθηκαν ψυχαγωγικές-εκπαιδευτικές κατασκευές/ έπιπλα στο Νηπιαγωγείο Ωραίου Ξάνθης, μετά από ευγενική δωρεά της εταιρείας «Moosend» και προσωπικά της κ. Κωστοπούλου Ελένης.

Στις 29 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε δωρεά εξοπλισμού και γραφικής ύλης στο Δημοτικό Σχολείου Μεγίστης Καστελλόριζου.

Στις 7 Αυγούστου 2020 ολοκληρώθηκε χρηματική δωρεά στη μη-κερδοσκοπική καλλιτεχνική πλατφόρμα K-Gold Temporary Gallery στη Λέσβο.

Στις 6 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε δωρεά ειδικού αμαξιού τετραπληγίας σε νεαρό μαθητή νηπιαγωγείου στη Νάξο.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη Ελισάβετ Χατζηγάκη, με μέλη του Ιδρύματος, τον Μιχαήλ Χατζηγάκη καθώς και μέλη της οικογένειας, πραγματοποίησαν επίσκεψη 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,  κατά τη διάρκεια της οποίας διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και μοίρασαν δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 28 Νοεμβρίου 19, Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11 | ΟΗΕ), το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχώρησε σε δωρεά ειδών γυναικείας χειμερινής ένδυσης και υπόδησης για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών "Η Φοίβη".

Στις  26 Οκτωβρίου 2019,  μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, η  Γ.Γ. κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη και το μέλος κ. Μιχαήλ Χατζηγάκης, συμμετείχαν στο συμβολικό μαραθώνιο που διοργανώθηκε από την «Εστία | Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση» με το μήνυμα ο 'Δικός μου Μαραθώνιος'. Μία γιορτή της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο. 

Στις 24 Οκτωβρίου 2019, παραδόθηκαν στο 2/Θ Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου. 

Στις 16 Ιουνίου 2019, παραδόθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας  καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου. 

Στις 23 Απριλίου 2019, Μ. Τρίτη το πρωί, μέλη του Ιδρύματος Χατζηγάκη πραγματοποίησαν επίσκεψη και προσφορά Πασχαλινών ειδών στη δομή φιλοξενίας που διατηρεί η «Εστία | Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση» στο Πικέρμι Αττικής. Στόχος της επίσκεψης είναι να αναδείξει το αξιόλογο έργο χρόνων που επιτελεί η Εστία, ως κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε με αποστολή , δωρεά του Ιδρύματος Χατζηγάκη σε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια προσχολικής ηλικίας καθώς και είδη χειροτεχνίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του 14ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης.

Στις 6 Αυγούστου 2018, παραδόθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου είδη ρουχισμού και υπόδησης (χειμερινά/καλοκαιρινά για ενήλικες και εφήβους) προς βοήθεια των πυρόπληκτων της περιοχής.

Στις 18 Ιουλίου 2018, προσφέρθηκαν στα πλαίσια στήριξης ως δωρεά, Ιατρικά Μηχανήματα στο Κοινωνικό́ Ιατρείο στο Γουδί́, που λειτουργεί με επικεφαλή τον διακεκριμένο καθηγητή́ καρδιολογίας κ. Νανά Ιωάννη.

Στις 5 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε δωρεά με πλήρη σειρά Οφθαλμολογικών Βιβλίων , Δοκιμίων & Ξενόγλωσσων Επιστημονικών Περιοδικών προς την Ελληνική́ Οφθαλμολογική́ Εταιρεία - Hellenic Society of Ophthalmology.

Στις 22 Ιουνίου 2018, παραδόθηκαν στο 33Ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη από την νέα χρονιά. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου.

Στις 17 Μαΐου 2018, προσφέρθηκαν ως δωρεά στην ΜΚΟ Θεόφιλος σχολικά, ξενόγλωσσα & λογοτεχνικά Βιβλία από το Ίδρυμα , τα οποία παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

Στις 4 Απριλίου 2018, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη ολοκλήρωσε την πασχαλινή του δράση με δωρεά πασχαλινών ειδών. Η δράση είχε στόχο να προσφέρει χαρά και να στηρίξει το έργο της ΜΚΟ Mater Filia στην Κυψέλη που λειτουργεί ως κέντρο για την καθημερινή απασχόληση, εκπαίδευση και φύλαξη βρεφών και νηπίων από οικογένειες μεταναστών. Η δωρεά εμπεριείχε: (1) Σοκολατένιους Λαγούς (2) Πασχαλινά κουλουράκια (3) Κόκκινα Αυγά. Σημαντική ήταν η συμβολή από τα τοπικά αρτοποιία της Κυψέλης: «Αθηνά – Παπαλίτσας Ο.Ε.» και «Φούρνος του Ρεμούνδου»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών – ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, πραγματοποίησε δωρεά που κάλυψε πάγιες ανάγκες σε παιδαγωγικό και τεχνολογικό υλικό. Στηρίζει με αυτό το τρόπο το εκπαιδευτικό έργο του 63ου Νηπιαγωγείου και των παιδαγωγών.

Στις 28 Σεμπτεμβρίου του 2016 προσφέρθηκε ολοκληρωμένη σειρά βιβλίων για τη Β' και τη Γ' Λυκείου στο μη-κερδοσκοπικό "ΜΕΡΙΜΝΑ" για το βιβλιοπωλείο του καθιερώμενου Χριστουγεννιάτικου Μπαζαάρ του προσεχή Νοέμβριου.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 προσφέρθηκαν σε οικογένειες αστυνομικών που έχουν πέσει θύματα του καθήκοντος: (1) Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, (2) δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις απο το Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών,  (4) οικονομική στήριξη στις οικογένειες με παιδιά. 

Τον Ιανουάριο του 2014 δωρήθηκαν στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί" τα αναγνωστικά και η πλήρης σειρά διδακτικών βιβλίων Δημοτικού και Γυμνασίου. 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ψυχικού στο αμφιθέατρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στις 19 Νοεμβρίου 2012, μοιράστηκαν προϊόντα διατροφής και υγείας καθώς και προσκλήσεις δωρεάν οφθαλμολογικού ελέγχου σε 100 οικογένειες.