Στο πλαίσιο της κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης του «Πολιτιστικού Ιδρύματος Παν. Χρ. Χατζηγάκη» πολλές και διαφορετικές δωρεές έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα με μόνο στόχο την στήριξη ποικίλων κοινωνικών ομάδων.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη Ελισάβετ Χατζηγάκη, με μέλη του Ιδρύματος, τον Μιχαήλ Χατζηγάκη καθώς και μέλη της οικογένειας, πραγματοποίησαν επίσκεψη 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,  κατά τη διάρκεια της οποίας διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και μοίρασαν δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 28 Νοεμβρίου 19, Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11 | ΟΗΕ), το Ίδρυμα Χατζηγάκη προχώρησε σε δωρεά ειδών γυναικείας χειμερινής ένδυσης και υπόδησης για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών "Η Φοίβη".

Στις  26 Οκτωβρίου 2019,  μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, η  Γ.Γ. κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη και το μέλος κ. Μιχαήλ Χατζηγάκης, συμμετείχαν στο συμβολικό μαραθώνιο που διοργανώθηκε από την «Εστία | Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση» με το μήνυμα ο 'Δικός μου Μαραθώνιος'. Μία γιορτή της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο. 

Στις 24 Οκτωβρίου 2019, παραδόθηκαν στο 2/Θ Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου. 

Στις 16 Ιουνίου 2019, παραδόθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας  καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου. 

Στις 23 Απριλίου 2019, Μ. Τρίτη το πρωί, μέλη του Ιδρύματος Χατζηγάκη πραγματοποίησαν επίσκεψη και προσφορά Πασχαλινών ειδών στη δομή φιλοξενίας που διατηρεί η «Εστία | Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση» στο Πικέρμι Αττικής. Στόχος της επίσκεψης είναι να αναδείξει το αξιόλογο έργο χρόνων που επιτελεί η Εστία, ως κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε με αποστολή , δωρεά του Ιδρύματος Χατζηγάκη σε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια προσχολικής ηλικίας καθώς και είδη χειροτεχνίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του 14ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης.

Στις 6 Αυγούστου 2018, παραδόθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου είδη ρουχισμού και υπόδησης (χειμερινά/καλοκαιρινά για ενήλικες και εφήβους) προς βοήθεια των πυρόπληκτων της περιοχής.

Στις 18 Ιουλίου 2018, προσφέρθηκαν στα πλαίσια στήριξης ως δωρεά, Ιατρικά Μηχανήματα στο Κοινωνικό́ Ιατρείο στο Γουδί́, που λειτουργεί με επικεφαλή τον διακεκριμένο καθηγητή́ καρδιολογίας κ. Νανά Ιωάννη.

Στις 5 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε δωρεά με πλήρη σειρά Οφθαλμολογικών Βιβλίων , Δοκιμίων & Ξενόγλωσσων Επιστημονικών Περιοδικών προς την Ελληνική́ Οφθαλμολογική́ Εταιρεία - Hellenic Society of Ophthalmology.

Στις 22 Ιουνίου 2018, παραδόθηκαν στο 33Ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων καινούρια λογοτεχνικά βιβλία που θα εμπλουτίσουν τη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη από την νέα χρονιά. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Library4all και της κα Γερουλάνου.

Στις 17 Μαΐου 2018, προσφέρθηκαν ως δωρεά στην ΜΚΟ Θεόφιλος σχολικά, ξενόγλωσσα & λογοτεχνικά Βιβλία από το Ίδρυμα , τα οποία παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

Στις 4 Απριλίου 2018, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη ολοκλήρωσε την πασχαλινή του δράση με δωρεά πασχαλινών ειδών. Η δράση είχε στόχο να προσφέρει χαρά και να στηρίξει το έργο της ΜΚΟ Mater Filia στην Κυψέλη που λειτουργεί ως κέντρο για την καθημερινή απασχόληση, εκπαίδευση και φύλαξη βρεφών και νηπίων από οικογένειες μεταναστών. Η δωρεά εμπεριείχε: (1) Σοκολατένιους Λαγούς (2) Πασχαλινά κουλουράκια (3) Κόκκινα Αυγά. Σημαντική ήταν η συμβολή από τα τοπικά αρτοποιία της Κυψέλης: «Αθηνά – Παπαλίτσας Ο.Ε.» και «Φούρνος του Ρεμούνδου»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Παν. Χρ. Χατζηγάκη σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών – ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, πραγματοποίησε δωρεά που κάλυψε πάγιες ανάγκες σε παιδαγωγικό και τεχνολογικό υλικό. Στηρίζει με αυτό το τρόπο το εκπαιδευτικό έργο του 63ου Νηπιαγωγείου και των παιδαγωγών.

Στις 28 Σεμπτεμβρίου του 2016 προσφέρθηκε ολοκληρωμένη σειρά βιβλίων για τη Β' και τη Γ' Λυκείου στο μη-κερδοσκοπικό "ΜΕΡΙΜΝΑ" για το βιβλιοπωλείο του καθιερώμενου Χριστουγεννιάτικου Μπαζαάρ του προσεχή Νοέμβριου.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 προσφέρθηκαν σε οικογένειες αστυνομικών που έχουν πέσει θύματα του καθήκοντος: (1) Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, (2) δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις απο το Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών,  (4) οικονομική στήριξη στις οικογένειες με παιδιά. 

Τον Ιανουάριο του 2014 δωρήθηκαν στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί" τα αναγνωστικά και η πλήρης σειρά διδακτικών βιβλίων Δημοτικού και Γυμνασίου. 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ψυχικού στο αμφιθέατρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στις 19 Νοεμβρίου 2012, μοιράστηκαν προϊόντα διατροφής και υγείας καθώς και προσκλήσεις δωρεάν οφθαλμολογικού ελέγχου σε 100 οικογένειες.